השפעת הביטחון ההורי על הילדים שלנו

הורים רבים שמגיעים אליי לליווי מקצועי בטוחים שמערכת חוקים וגבולות מצמיחה ילדים טובים וממושמעים.

העניין הוא שלא תמיד מבינים שתהליכים הנעשים בתקופת הינקות משפיעים על השלבים הבאים בחיי הילד ולאחר מכן על חייו הבוגרים ודברים קטנים ביום יום יכולים ליצור שינוי ניכר מהלידה ועד גיל 3.

ההתנהלות השוטפת בחיי היומיום בנויה, בדרך כלל, מתגובה ספונטנית למה שקורה בפועל. אנחנו פשוט שורדים את היום, מעבירים את השבוע ואת השנים ומקווים לטוב.

 

 מה ילדים (באמת) רוצים?

עצמו את העיניים ודמיינו את עצמכם כתינוקות ופעוטות . מה הייתם מצפים לקבל מההורים שלכם?

  1. המון חום ואהבה – פשוט כי אתם משפחה.
  2. מקום בו מדברים איתך, מספרים לך ומשתפים אותך כשווה בין שווים (ולא מדברים לידך בשפה לא מובנת שנותנת תחושה של "לא סומכים שאוכל להכיל".
  3. שיתייחסו אליי באמת ולא ינהלו אותי BY THE WAY. שיראו אותי.
  4. שיכילו את הבכי ואת העצבים שנוצרים כשחווים קשיים. פשוט תהיו שם, לא חייבים לעשות כלום – רק להקשיב ולשמוע.

 

איך עושים את זה נכון?

תקשורת טובה בתוך משפחה זה דבר מטריף. הרגשה עילאית שאפשר להתמודד עם כל דבר שיבוא וכמו שאתם כבר יודעים, תמיד יש משהו חדש להתמודד איתו.

כשאתם מגיעים לאסוף את הילד מהגן שימו את הטלפון בצד. במפגש עם הילד הרעיפו המון חום שמחה ואהבה. תתעניינו איך עבר עליו היום – גם כשמדובר בתינוק שרק ממלמל. ספרו לו ותחוו איתו את היום שהיה לשניכם. בססו שיח משפחתי, תקשורת והבנה שיש עם מי לדבר.

כשהילד שלכם מתפרץ ומשתטח על הרצפה באמצע הקניון – תתעלמו מכולם, כאילו אתם על אי בודד. במקום צעקות ואיומים (דרכם הורים לפעמים מנסים לשדר לסביבה שהם שולטים במצב) – תנו לו חיבוק. כדי לתת לו להרגיש שיש לו אפשרות להירגע ושהכעס שלו לא מעיד על סוף העולם.               

וכל זה? כי שדרתם לו "אנחנו כאן לידך בכל מצב".

כשאתם בחו"ל והילד רואה נדנדה בפארק בו לא הייתם אמורים לבקר ואתם עוצרים במיוחד עבורו – הוא מרגיש שמכבדים את רצונותיו והוא יוקיר על כך  המון תודה ואהבה.

כשאתם אומרים: תודה שהקשבת לי. תודה שסידרת את החדר ותודה שאמרת שיש לך פיפי זה כלל לא מובן מאליו. אנחנו משדרים לילדים שלנו: "אנחנו רואים את המאמצים שלך ".

כשאתם מאפשרים לילד להכין יחד איתכם ארוחת ערב (למרות שזה מלכלך), לתלות כביסה (גם אם זה יוצא פחות ישר) ולסדר את הבית ( גם זה לא בדיוק הסדר עליו חשבתם) – אתם משתפים אותו, רואים אותו וחולקים איתו חוויות. תחושת האחריות שהוא מקבל מכם הופכת אותו לחלק ממשהו "של גדולים" והכי חשוב? הוא מרגיש שאתם סומכים עליו.

מה מאפיין ילדים שנהנים מביטחון הורי?

בבית בו גרים ילדים שמרגישים שההורים סומכים עליו ומשתפים אותם הוא בית יש פחות צעקות, פקודות וגבולות מילוליים.

ילד שמרגיש ביטחון בסביבה הטבעית והביתית שלו רואה את עצמו כמסוגל להתמודד עם מצבים מאתגרים.

כמובן שחוקים וגבולות חשובים להתנהלות בחיים, אבל צריך לבחור על מה לא מוותרים ועל מה מתפשרים.

בבית שלי הילדות יודעות, כבר מגיל קטן, שאף פעם לא מוותרים על:

בטיחות – חשמל, אש, גובה.

בריאות – שטיפת ידיים, צחצוח שיניים ומקלחת

ביטחון – המחייב התנהגות ותגובות מסוימות במצבים שונים

 

לסיכום, הורות מאוזנת מתבססת על אושר שבא מהבטן ומהלב ולא מהכיס. ככל שנשאיר מאחור את ההרגלים שנוצרו בהורות המודרנית נוכל להצליח לגרום לשינוי מהותי בהתנהגות הילדים, בשינה שלהם, בתזונה שלהם ובחוסן הנפשי שלהם. כי תקשורת טובה במשפחה הופכת את כל ההתמודדויות היומיומיות להרבה יותר פשוטות.

רוצים לדבר איתי?
מלאו כאן את הפרטים ונדבר על ה-כ-ל
דילוג לתוכן